Sök efter vara
Skriv ett sökord.
Amnäl dig till vårt nyhetsbrev

Börja med att verifiera att du inte är en robot genoma att lösa talet nedan.

Din E-postadress

Mind Machines finns att köpa www.mcotools.se
Om Mind Machines eller AVS (audio visuella system) Ljud och Ljus system
Ljud och Ljus system skapar en påverkan av hjärnvågsmönster inom frekvensområdet som stimuleras, med ljuseffekten (flicker) och psykoakustiska ljudeffekter, de är exakt samtidiga, det kan vara BETA för koncentration, ALFA för avslappning och meditation, THETA för djupmeditation och DELTA för sömn.

Det finns ett begrepp som kallas frekvens följande effekt. Vilket betyder att omgivningen (ljud, trafik musik, mm) påverkar oss till olika sinnesstämningar. Tänk dig själv i en glänta i skogen, eller på en refug mitt på motorvägen i rusningstid.

När ljuset och ljudet är exakt samtidiga skapas en frekvens följande effekt, som kallas ENTRAINMENT. När man stimulerar en frekvens så ökar omfånget inom det stimulerade området, t.ex får du bättre koncentration ju större omfång du har på BETA vågorna 13-16 Hz. När du blir trött minskar omfånget av BETA och koncentrationen blir sämre.
Eller när ett program stimulerar 10 Hz då ökar omfånget av ALFA vågor och meditationen känns kraftfull, hela kroppen följer med i avslappningen och spänningar släpper. Likadant är det med DELTA, ett insomningsprogram ger dig en djupare naturlig sömn. Större omfång av Delta aktivitet ger bättre sömn.

Använd inför olika aktiviteter, välj program för att komma in i rätt sinnesstämning för din aktivitet. Det finns program i alla AVS, för koncentration, aktivitet, visualisering, kreativitet, avslappning, meditation, djup meditation, och sömn. Medföljande kabel ger dig möjlighet att koppla in CD och lyssna på musik, mentalträning, NLP, eller sluta röka träning, in i programmet på ditt system.
Du kan spela AUDIOSTROBE CD som styr hela systemet, för att uppleva musiken med färger.

Beta 13-40 Hz
Tankar, tankar som avlöser varandra och det verkar omöjligt att lugna ner dem för att koncentrera sig på en av dem. Hjärtat pumpar hastigare, andningen är kort och snabb, i dessa situationer verkar sinnet okontrollerat och beta vågorna verkar löpa amok. Hjärnan producerar beta i normalt vaket tillstånd, men överdriven mängd beta kan skapa obehag. När beta vågor är som bäst är de förknippade med logiskt tänkande, problemlösning och aktiv uppmärksamhet på omgivningen. Beta vågor hjälper oss att fungera i världen, men vi behöver känna till, hur de kan behärskas, för att kunna använda dem effektivt. (Se även Biofeedback)

Alfa 8-12 Hz
Det vanligaste problemet med Alfa är att inte ha tillräckligt i relation till de övriga aktiviteterna. Alfa skapar en bro mellan den vakna delen av medvetandet och den undermedvetna. När Alfa dominerar kan vi börja styra avslappningen och fördjupa den till meditation, minska tankeflödet och styra tankarna i önskade banor. Skapa bilder uppleva minnen, känna efter hur något vi upplevt kändes, återuppleva sinnesstämningar. Att utveckla alfa är grunden inför djupare meditation.

Theta 4-7 Hz
Här befinner vi oss i REM sömn när vi drömmer, detta är det undermedvetna. Här kan förträngt material finnas, här produceras också långtidsminnet enligt Budzynskis Twilight Learning. Theta är ofta förknippade med kreativ aktivitet, men en kombination av de olika aktiviteterna, som i the awakened mind, Se CD med samma namn) är nödvändig för att få användning av den potential som finns i theta.

Delta 0,5-3 Hz
Dessa vågor är vår personliga radar som på undermedveten nivå kommunicerar med omgivningen. Det undermedvetna består av delta vågor som är närvarande under djup sömn, den enda aktiviteten som är på när alla de andra är avstängda.
AVS system innehåller flera sömnprogram, med mycket svag ljusnivå, minskar mental verksamhet och ökar bildtänkandet, så att du kan somna in.


För mer INFO om EEG och Ljud & Ljus system
Owners Manual for the brain, P.J.Howard
Power of sound, J. Leeds
Mega Brain Power, av Michael Hutchison (Hyperion)
Quantum Psychology, av Robert Anton Wilson
Brain States, av Tom Kenyon
The High-Performance Mind, av Anna Wise
Super Learning, av Sheila Ostrander & Lynn Schroeder
Awakening Mind 1, programming advanced light & sound sessions, från Enlightened
Enterprises
Transformative power in sound, Intelligence, Health and Energy through the magic of
music, av Jill Mattson 2006.
Auditory Beats in the Brain by Gerald Oster, Scientific American nr 229

Vem skall inte använda Ljus & Ljus System
Du skall rådfråga din läkare om att använda ljud och ljus stimulering om du:
Har haft någon form av slaganfall eller epilepsi.
Om du har haft någon form av allvarlig huvudskada eller hjärnskakning.
Använder någon form av psykofarmaka som lugnande eller stimulerande.
Är väldigt känslig för starkt ljus eller blinkande ljus och om du finner att detta kan orsaka huvudvärk eller obehag.
Har problem med hjärtat eller andra hälsoproblem som kräver en läkares vård.
Några få människor som inte har epilepsi kan uppleva slaganfall när du utsätts för blinkande ljus som det från ljud & ljus system eller från andra naturliga ljuskällor, börja med låg ljusstyrka.


Varukorg
Artiklar: 0st
Summa: 0kr
Aktuellt
11 Juli 19
Filmer om Hemi-Sync
Prova på olika Meditationer med Hemi-Sync...
11 Juli 19
Se filmer om Oreganol
Det skall vara Vild Oregano från bergen kring Mede...
11 Juli 19
Se filmer om Dragon Herbs
Ron Teeguarden om Tonic Herbs...
Mer nyheter...
MCOTOOLS
Klareborgsgatan 3
414 61 Göteborg
Tel 031-24 10 20
info@mcotools.se